Nieuws/Buitenland
1145289
Buitenland

'Moord na groepsverkrachting India gepland'

De mannen die een 23-jarige studente in India vorige maand bruut hebben verkracht, hadden van tevoren een plan gesmeed om een vrouw op te sporen „met de bedoeling haar te doden.” Dat staat in een politierapport, dat persbureau Reuters heeft ingezien. Het rapport maakt deel uit van het dossier van de aanklagers.

Op 16 december kwamen vijf mannen en een tiener bijeen voor een etentje in een woning in een sloppenwijk in het zuiden van Delhi. Daar besloten ze een vrouw te zoeken. Vervolgens stapten ze in het busje van een van de mannen en stuitten ze, terwijl ze rondreden, op een studente die met haar vriend naar de film was geweest. De studente en de vriend werden zwaar mishandeld. De vrouw stierf circa 2 weken na het seksueel geweld.

De vijf meerderjarige verdachten kunnen de doodstraf krijgen. De zaak tegen hen gaat waarschijnlijk maandag verder. De tiener moet zich in een aparte zaak voor de rechter verantwoorden, omdat hij minderjarig is.

Deze verkrachting heeft veel losgemaakt in India. Volgens officiële cijfers werd in 2011 elke 22 minuten een vrouw verkracht in het land. De roep om ferme maatregelen tegen seksueel geweld klinkt nu veel luider.