Nieuws/Binnenland
1145290
Binnenland

Politiebewaking Limburgse ‘kroongetuige’

Pascal H. uit Heerlen, die uitgebreid belastend verklaard heeft over de van vastgoedfraude verdachte ondernemer Joep J., staat per direct onder politiebewaking. Er zijn aanwijzingen dat de man voor zijn leven moet vrezen vanwege zijn verklaringen.

Dit melden bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf. De 37-jarige H., die zelf niet wilde reageren, kreeg de boodschap over de dreiging gisteren van de Limburgse politie, op verzoek van justitie.

De komende tijd zal het huis van H. en dat van zijn naaste familie elders in Limburg bewaakt worden. Daarbij zijn ook verdere beveiligingsmaatregelen aangekondigd, mocht de dreiging toenemen.

Een en ander gebeurt nadat justitie onlangs een zogeheten risicoanalyse rond Pascal H. heeft gemaakt, waaruit bleek dat er ‘dreiging en risico’ rond de Limburger bestaat. De start van de politiebewaking gisteren kwam precies op de dag dat justitie na een eerder bevel van de rechtbank in

Maastricht de verklaringen van Pascal H. in de zaak rond Joep J. openbaar moest maken.

Justitie in Maastricht wilde gisteren niet reageren op het dreigingrisico en de bijbehorende de politiebewaking aan het adres van H., die in 2009 al eens moest onderduiken omdat er gevreesd werd voor zijn leven.