Nieuws/Binnenland
1145316
Binnenland

Zit ik zonder energie als mijn energieleverancier failliet gaat?

CONSUMENT Moet u bij de keuze voor een energieleverancier er rekening mee houden dat het bedrijf failliet kan gaan? OverGeld legt uit wat er gebeurt als uw energieleverancier failliet gaat. Houdt u dan wel gas, water en licht?

U hoeft zich nooit zorgen te maken dat u zonder gas, water en licht zit als uw energieleverancier failliet gaat of als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de vergunning intrekt.

Bij alle leveranciers

Dit zijn overheidsregels die gelden voor alle energieleveranciers. Dus ook als u bij een kleine, goedkope leverancier zit, krijgt u gegarandeert energie.

Op het moment dat een energieleverancier failliet gaat, krijgen alle klanten automatisch energie van een tijdelijke noodleverancier. Die wordt toegewezen door de netbeheerder. Binnen drie werkdagen krijgt u bericht van de tijdelijke leverancier.

Kiezen voor een nieuwe leverancier

Die noodleverancier levert wel onder eigen voorwaarden. Binnen drie maanden kunt u kiezen of u bij deze noodleverancier blijft of dat u overstapt. Voor het overstappen heeft u een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.