Nieuws/Binnenland
1145340
Binnenland

Verbeek mikt op buitenland

Gertjan Verbeek heeft nog steeds de ambitie eens aan de slag te gaan in het buitenland. „En dan nog niet om te genieten van de cultuur”, zegt de trainer van AZ.

„Van mijn achttiende ben ik werkzaam in het voetbal in Nederland en ik wil wel eens kijken of mijn methode ook in een zwaardere competitie in het buitenland werkt. Ik word als trainer nog steeds beter, heb tijdens mijn vakantie weer drie boeken gelezen. Geen romans, maar vakliteratuur om de verdieping in mezelf te blijven zoeken. Als je stilstaat in je ontwikkeling, ben je snel klaar.”

Trainingscomplex

Verbeek staat in Alkmaar nog 2,5 jaar onder contract. „Ik hoop nog één seizoen de nieuwe trainingsaccommodatie mee te maken. In de totstandkoming heb ik een adviserende rol gehad. Het complex wordt gebouwd om een optimale topsportcultuur te creëren.”

Ondanks zijn verlangen eens over de grens te kijken, sluit hij niet uit ook na 2015 bij AZ te blijven. „Maar ik kijk van dag tot dag. Ondanks de woorden van Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.) me nooit te ontslaan, kan het opeens anders zijn. Eric Gudde zei op de nieuwjaarsreceptie bij Feyenoord ook het volste vertrouwen in me te hebben. Een paar dagen later lag ik eruit…”