Nieuws/Binnenland
1145563
Binnenland

Horlogemaker Swatch boekt hogere omzet

De Zwitserse horlogemaker Swatch Group heeft in 2012 de omzet met 14 procent zien stijgen. Dat kwam mede door het gestegen aantal verkopen in alle regio's en Aziatische toeristen die tijdens hun reis door Europa dure horloges kopen. Dat bleek uit cijfers die de grootste horlogefabrikant van Zwitserland donderdag naar buiten bracht.

De bruto-omzet van Swatch steeg naar 8,14 miljard franc (6,7 miljard euro). Dat is hoger dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden op 8,05 miljard franc. Bij de divisie die horloges en sieraden maakt (goed voor 90 procent van de totale omzet) ging de verkoop met 16 procent omhoog. Het bedrijf liet weten dat de verkopen in de eerste dagen van januari wijzen op een goede start van het jaar.

Veel toeristen uit China en andere Aziatische landen kopen tijdens hun reis door Europa dure horloges om zo hoge belastingen in eigen land te omzeilen. Swatch is naast de fabrikant van de gelijknamige horloges ook bekend van exclusieve uurwerken zoals Breguet, Blancpain en Omega.