Nieuws/Binnenland
1145643
Binnenland

Politie houdt inbreker aan voor moord

Een 48-jarige inwoner Hellendoorn heeft maandagochtend vroeg vermoedelijk eerst ingebroken bij een juwelier in zijn woonplaats en even later een vrouw uit die plaats om het leven gebracht. Of er een relatie was tussen de verdachte en de vermoorde vrouw wilde de politie maandagmiddag nog niet zeggen.

De politie kreeg een melding van een inbraak bij de juwelier aan de Smidsstraat. Daar was een etalageruit vernield en waren spullen weggenomen. Een getuige kon een signalement van de vermoedelijke dader geven. Toen er even later een melding kwam van onrust in De Bloeven, vond de politie daar een man die precies bij het signalement paste.

In een woning aan De Bloeven bleek een dode vrouw te liggen, die door een misdrijf om het leven was gekomen. Hoe zij is vermoord moet nog uit sectie blijken. De Hellendoorner is aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag.

De omgeving van de woning waar de vrouw werd gevonden is door de politie afgegrendeld. Tientallen rechercheurs zijn bezig met een onderzoek.