Nieuws/Binnenland
1145684
Binnenland

Kemkers: we gaan met 'open borden' werken

Tijdens het afgelopen NK allround zag Jan Blokhuijsen tot zijn verbazing dat ploeggenoot én concurrent Sven Kramer tijdens hun onderlinge duel op de afsluitende 10 kilometer ook Blokhuijsens rondetijden kreeg te zien. Daardoor werd het voor de Noord-Hollander lastig om zijn Friese rivaal op de knieën te krijgen met een verrassingsaanval.

Nadat Blokhuijsen na afloop daar zijn beklag over had gedaan, volgde bij TVM een evaluatie, waaruit werd geconcludeerd dat er sprake was van miscommunicatie. Bij het EK allround, dat vrijdag in Thialf begint, zijn de afspraken helder. „We gaan weer met 'open borden' werken”, stelde coach Gerard Kemkers.

Kemkers vond de ophef die na de nationale titelstrijd ontstond, erg overdreven. Hij wilde woensdag dan ook vooral benadrukken dat beide schaatsers juist veel van elkaar profiteren. „Sven is weer helemaal Sven en Jan wordt steeds beter. Dat hebben ze deels aan elkaar te danken”, sprak de coach. „Sven profiteert zeker van de ontwikkeling die Jan doormaakt. Maar dat geldt andersom ook.”