Nieuws
1145707
Nieuws

Casteu wint in fraai landschap

De Franse motorcoureur David Casteu heeft de vijfde etappe van de Dakar Rally gewonnen. Die voerde de woestijnkaravaan van Arequipa over de Peruaans-Chileense grens naar Arica. De Yamaha-rijder kwam na 136 kilometer klassementsproef ruim een minuut eerder op de plaats van bestemming aan dan zijn landgenoot Olivier Pain, op eenzelfde machine.

Pain behield de leiding in de algemene rangschikking, maar zag Casteu naderen tot op 1.15. Cyril Despres, een andere Franse favoriet, moet als de nummer 3 ruim 6 minuten goedmaken. Het landschap bood woensdag een steeds gevarieerdere en minstens zo uitdagende aanblik. Niet langer alleen eindeloze zandvlakten en huizenhoge duinenrijen maar bergen en dalen, rotsen en rivierbeddingen.

Frans Verhoeven was, een dag na zijn vrije val in het klassement door pech, op weg naar Chili weer de beste Nederlander. De Yamaha-rijder arriveerde als 15e op 6.52 van de winnaar, ruim vóór Henk Knuiman (KTM). Hij is deze nu ook weer voorbij in de algemene rangschikking. Beiden vertoeven nog buiten de top 20.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop