Nieuws/Binnenland
1145729
Binnenland

Badr Hari doet opnieuw verzoek tot vrijlating

Kickbokser Badr Hari gaat de rechtbank in Amsterdam opnieuw vragen hem vrij te laten in afwachting van zijn rechtszaak. Zijn advocaat Benedicte Ficq laat woensdag weten dat verzoek na de laatste getuigenverhoren volgende week woensdag te willen indienen. De raadkamer zou zich in dat geval over een dergelijk verzoek moeten buigen.

Badr Hari zit vast omdat justitie hem verdenkt van een aantal forse mishandelingen. De meest bekende zaak is die van zakenman Koen Everink in een skybox in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation op 8 juli. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van poging doodslag.

De rechter liet de vechtsporter begin november al eens vrij maar verbond daar wel een aantal voorwaarden aan. Zo mocht hij geen horecagelegenheden bezoeken en geen contact opnemen met slachtoffers en getuigen.

Enkele dagen later werd hij al weer opgepakt omdat hij de voorwaarden overtrad. Zo had hij contact met een getuige; een goede vriend kwam bij Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff langs voor een ontbijtje. En het koppel werd ook gespot in twee restaurants.