Nieuws
1145838
Nieuws

'Shock exit' Kist op Lakeside

De BDO krijgt een nieuwe dartskampioen. Christian Kist werd zaterdag in Frimley Green al meteen in de eerste ronde van het WK uitgeschakeld. De 26-jarige titelverdediger uit Vroomshoop, die vorig jaar opzien baarde door 'vanuit het niets' de Lakeside te winnen, verloor in vier sets van de als vijfde geplaatste Engelsman Robbie Green: 3-1.

De gemiddelde scores per beurt hielden niet over, zeker in vergelijking met de 'grote jongens' van de concurrerende profbond PDC die onlangs regelmatig 100+ noteerden. Green haalde een moyenne van 91,11 met drie pijlen, zijn Twentse opponent kwam niet verder dan 85,68. „Kist Goodbye”, kopte de organisator, die alle belang heeft bij Engels succes met de BBC uitzendgemachtigde, triomfantelijk.

Benito van de Pas was ook geen plek bij de laatste 16 gegund. De Tilburger, die binnenkort 20 wordt, bood de Engelse routinier Darryl Fitton (50) wel geduchte tegenstand: 2-3. De beslissing in de vijfde set viel pas in de achtste leg: 3-5. Beiden gooiden vijf keer 180, maar bleven qua scorend vermogen onder de 90 punten per beurt.