Nieuws
1146708
Nieuws

'Ik start mijn auto liever per smartphone dan per sleutel'

Autosleutels? Volgens Hyundai mogen ze verdwijnen. Het Zuid-Koreaanse merk werkt aan een systeem waarmee je een auto kunt starten per smartphone. De stelling: 'Ik start mijn auto liever per smartphone dan per sleutel'.

NFC-technologie

De autosleutel hoeft in moderne auto's vaak niet meer in het contact gestopt te worden. Via het zogeheten keyless-go kan de bestuurder de auto starten als de sleutel in de nabijheid van het voertuig wordt gedetecteerd. Hyundai werkt aan een ander systeem dat gebruikt maakt van zogeheten NFC-technologie (Near Field Communication). Met het systeem hoef je je telefoon alleen bij een sticker te houden om de deuren te openen. Vervolgens kan de auto ook gestart worden per smartphone. Hyundai verwacht in 2015 de techniek klaar te hebben voor productie. Verschillende telefoonfabrikanten ondersteunen de NFC-techniek al, denk aan Android, BlackBerry en Windows Phone 8. Alleen de iPhone van Apple heeft nog geen NFC-ondersteuning.

Denkt u dat het NFC-systeem kan werken? Start u de auto liever per autosleutel of geeft u de voorkeur aan de smartphone? Laat het weten!

De stelling: 'Ik start mijn auto liever per smartphone dan per sleutel'

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.