Nieuws/Binnenland
1146719827
Binnenland

Zwaar ongeval op A4 bij Hoofddorp: jongetje (4) komt om, automobilist opgepakt

HOOFDDORP - In de nacht van zaterdag op zondag vond een ernstig verkeersongeval plaats op de A4 met twee personenauto’s. Bij het ongeval raakte een 4-jarig jongetje ernstig gewond. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. De twee inzittenden van de andere auto werden door de politie aangehouden.

Rond kwart over een ging het op de snelweg richting Den Haag mis, toen een personenwagen achterop een wagen met daarin een gezin met twee kinderen botste. De auto van het gezin kwam op de rechter rijbaan, gedraaid tot stilstand. In één auto zaten een man, een vrouw en hun twee jonge kinderen. Zij werden allen naar het ziekenhuis vervoerd.

Mogelijk onder invloed

De twee inzittenden van de andere personenauto, een 27-jarige man uit Veldhoven en een 26-jarige man uit Almelo, bleven ongedeerd. Zij waren mogelijk onder invloed en werden beide aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zitten nog vast.

Tekst gaat verder onder de foto.

Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumateams, kwamen met spoed ter plaatse om hulp te bieden. Het 4-jarige jongetje werd op de snelweg gereanimeerd, waarna het met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is de kleuter aan zijn verwondingen overleden.

De experts van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval en doen verder onderzoek naar dit ernstige incident. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar getuigen.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of gebruik onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.