Nieuws/Binnenland

Bijeenkomst Raard na ongeluk druk bezocht

Een bijeenkomst in het dorpshuis voor de 200 inwoners van het Friese dorp Raard, is dinsdagmiddag druk bezocht. In het dorp reed in de oudjaarsnacht een vrouw in op een groep mensen. Dat heeft tot veel consternatie geleid. Er vielen 17 gewonden.

Op de besloten bijeenkomst was ook burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel (waar Raard onder valt). „Het was goed om er te zijn en het verdriet te delen”, zei ze erover op een persbijeenkomst. In het dorp was na het incident sprake van enige paniek omdat familie van slachtoffers vaak niet wist naar welke ziekenhuizen de gewonden waren gebracht. Waanders: „Nu dringt het besef door, men is erg terneergeslagen en er is veel verdriet.”

De burgemeester prees de hulp en inzet van de inwoners, die de hulpverleners „heel goed hebben geholpen zonder iemand voor de voeten te lopen”. Waanders noemde de hulpverlening „snel en adequaat”. Gemeente, kerk en school gaan deze dagen bekijken welke hulp verder nodig is.” „We zullen er voor ze zijn”, zei de burgemeester.