Nieuws/Binnenland
1147219130
Binnenland

KNVB: „Vechten op het veld is idioot”

Ouders en jeugd op de vuist bij voetbalwedstrijd Utrecht

Utrecht - Ouders en jeugd zijn zaterdagmiddag op de vuist gegaan bij een voetbalwedstrijd tussen twee jeugdteams in Utrecht. Zowel de spelers en coaches als de ouders raakten met elkaar in een vechtpartij.

Voetballertjes van onder de 16 jaar van Hercules moesten spelen tegen leeftijdsgenoten van een elftal van FC De Bilt.

Wat de aanleiding van de matpartij is geweest, is niet bekend. Voorzitter Rob Florie van FC De Bilt heeft inmiddels contact gehad met zijn collega Frank Beemer van de Utrechts Sportvereniging Hercules: ,,De massale vechtpartij vinden Beemer en ik niet thuis horen op het voetbalveld. Wij waren allebei niet bij de wedstrijd aanwezig en weten ook niet exact wat er is gebeurd. Wij gaan nu eerst intern onderzoeken wat er is gebeurd en als dat is vastgesteld gaan wij in gesprek met de betrokken personen”, laat Florie in een reactie weten. Hij zegt op basis van wat zij boven water krijgen om tafel gaan zitten om eventuele stappen te ondernemen. De wedstrijd die bij 2-2 compleet uit de hand liep, werd overigens gestaakt.

Een persoon zou mogelijk aangifte willen doen bij de politie van mishandeling.

Onderzoek

Voetbalclub Hercules heeft een werkgroep, Sportiviteit & Respect, die het aandeel van de Hercules-speleres gaat onderzoeken. Daarnaast is het volgens Beemer een zaak voor de tuchtcommissie van de KNVB „,De scheidsrechter heeft zoals het hoort een rapport opgemaakt.”

Reactie KNVB

De KNVB zegt de vechtpartij tussen Hercules en De Bilt te onderzoeken. „We zoeken nu contact met beide clubs en hoogstwaarschijnlijk wordt het tuchtrechtproces dan met een onderzoek opgestart. Voetballen doe je voor je plezier, vechten op het veld is idioot en daar treden wij hard tegen op”, aldus een woordvoerder van de KNVB.