Nieuws/Binnenland
1147618973
Binnenland

Aantal positieve coronatests opnieuw fors gestegen, intensive care loopt verder leeg

ZEIST - Het aantal nieuwe coronagevallen is weer flink gestegen. Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 6986 positieve tests gemeld. Donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5447 nieuwe gevallen.

In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 22.000 bevestigde besmettingen gemeld. Een week geleden waren het er nog geen 4600 over de periode van de zeven dagen ervoor.

Amsterdam gaat het afgelopen etmaal weer op kop met 800 nieuwe besmettingen, gevolgd door Utrecht met 640. In Rotterdam waren het er 491 en in Groningen 402. Den Haag is met 177 besmettingen de hekkensluiter van de top vijf van de steden.

Inmiddels staat het aantal bevestigde coronagevallen sinds de uitbraak op meer dan 1,7 miljoen, het aantal sterfgevallen gaat richting 18.000.

Intensive cares

Op de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 86 coronapatiënten. Dat zijn 4 patiënten minder dan donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen is afgelopen etmaal wel met 14 toegenomen.

Verpleegafdelingen behandelen op dit moment 120 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Donderdag waren dit er nog 106. In totaal liggen nu 206 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, tien meer dan een dag eerder.

Volgens het LCPS lijkt het gemiddeld aantal opnames op de intensive cares per week te stabiliseren. Ook is deze ten opzichte van vorige week gedaald op de verpleegafdelingen. Het LCPS verwacht dat het aantal coronapatiënten op de intensive cares en verpleegafdelingen blijft afnemen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop