Nieuws/Buitenland
1147743
Buitenland

'Senaat weigert aanpassingen aan begrotingsdeal'

De Amerikaanse Senaat zal de veranderingen die het Huis van Afgevaardigden eventueel zal aanbrengen in het begrotingsakkoord niet accepteren. Dat liet een bron rond een van de Democratische Senatoren dinsdag weten.

De Senaat stemde in de nacht van maandag op dinsdag in met het akkoord met het Witte Huis. Daarmee moest de zogenoemde fiscal cliff worden afgewend. Maar Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, dat na de Senaat met het akkoord moest instemmen, bleken grote bezwaren te hebben tegen het gesloten akkoord. Zij vinden dat er meer maatregelen in moeten komen om de overheidsuitgaven te verlagen.

Prominente Republikeinen zeiden dinsdag het akkoord met aanpassingen naar de Senaat te willen terugsturen. Nu blijkt dat de Senaat dat waarschijnlijk niet zal accepteren. De Republikeinse fractie van het Huis van Afgevaardigden komt na middernacht Nederlandse tijd bijeen om verder over de zaak te praten. Het is nog onduidelijk hoe het nu verder moet met het akkoord en of er in het Huis nog zal worden gestemd over de overeenkomst.