Nieuws
1147759
Nieuws

Neureuther wint slalom

Felix Neureuther en Veronika Velez Zuzulova hebben dinsdagavond in München een parallelslalom voor de wereldbeker gewonnen. Dat mocht verrassend worden genoemd. De Duitse skiër bleef voor eigen publiek in de finale de favoriete Oostenrijker Marcel Hirscher de baas. De Slowaakse specialiste op deze technische discipline versloeg de Sloveense Tina Maze in de eindstrijd.

De Fransman Alexis Pintaurault en Hirschers landgenote Michaela Kirchgasser pakten de nodige WB-punten mee door derde te worden. Dat ging ten koste van respectievelijk André Myhrer (Zwe) en Tanja Poutiainen (Fin).

Aan het knock-outevenement in de Zuid-Duitse metropool deden zowel bij de mannen als de vrouwen 16 skiërs mee. De beste 12 uit het slalomklassement en de top vier van de allrounders, onder wie de Noor Aksel Lund Svindal, kregen een startbewijs. Voor de pure afdalers was de piste in het olympisch park niet echt geschikt. Svindal vloog er dan ook in de eerste ronde al uit en zag titelverdediger Hirscher derhalve naderen in de algemene rangschikking.