Nieuws/Binnenland
1147784
Binnenland

'Huis moet begrotingsdeal dinsdag aannemen'

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden moet zonder veranderingen aan te brengen het akkoord over de begroting dinsdag al aannemen. Dat zei het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Tom Cole.

,,Wij moeten dit nu aannemen en kunnen er later nog over gaan vechten'', stelde Cole. ,,Wij kennen de belangrijkste details en het is erg belangrijk om dit voor de opening van de beurzen (op woensdag) af te handelen.''

Eerder zei de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden Eric Cantor echter dat er nog geen beslissing was genomen of er dinsdag al een stemming over de begrotingsdeal zou komen. Het Huis van Afgevaardigden komt om 18.00 uur Nederlandse tijd bijeen om over de afspraken die al door de Senaat zijn aangenomen, te praten.

Kort voor de vergadering praat de Amerikaanse vice-president Joe Biden nog de Democraten uit het Huis bij over de begrotingsdeal die maandag ter elfder ure is gesloten. De Democraten vormen een minderheid in het Huis van Afgevaardigden. President Barack Obama heeft alle betrokkenen opgeroepen de begrotingsmaatregelen die de zogenomende 'fiscal cliff'' moeten opheffen snel aan te nemen.