Nieuws
1147822
Nieuws

Strijdende partijen NHL weer om de tafel

De ijshockeyers uit de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL kunnen eind deze maand mogelijk dan toch eindelijk gaan beginnen aan het seizoen. Afgevaardigden van de spelersvakbond en de clubs hebben maandag in New York weer om de tafel gezeten, om te praten over een oplossing in het slepende conflict over een nieuwe cao.

De spelersvakbond heeft daarbij een tegenvoorstel gedaan naar aanleiding van de laatste handreiking van de clubs. Op 13 december zaten ze voor het laatst om de tafel. Voor dinsdag staat een nieuw gesprek op het programma.

Als de strijdende partijen voor 19 januari een akkoord hebben bereikt, kan alsnog een ingekort seizoen van 48 wedstrijden per club beginnen. De belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld had eigenlijk op 11 oktober moeten beginnen. Vanwege een verschil van mening tussen de clubeigenaren en de spelersvakbond over de verdeling van het geld, een slordige 2,5 miljard euro, is sinds half september een zogeheten lock-out van kracht. Dat betekent dat de ijshockeyers niets mogen doen. Ruim 50 procent van dit seizoen is al geschrapt.