Nieuws/Wat U Zegt

Brievencompetitie

Brief 3: ’In Europa zit veel meer scheef’

ANP XTRA

Nederland wordt door de Europa gezien als belastingparadijs. Dat Nederland multinationals een belastingvrijstelling faciliteert gaan we niet ontkennen. Maar wat blijkt? Als je feitelijk onderzoek doet zit er veel meer scheef in Europa.

ANP XTRA

Zo heeft de Franse overheid meerderheidsaandelen in investeringsfondsen die wereldwijd bedrijven opkopen, zo ook in Nederland. Het is geen publiek geheim dat Duitsland de meeste Russische bedrijven heeft die zwart geld naar Duitsland sturen om het daar via louche bedrijven wit te wassen. Frankrijk omzeilt het direct geven van staatssteun en Duitsland faciliteert dubieuze Russische bankrekeningen. Sterker in het laatste geval worden ook de sancties tegen Rusland omzeild.

Ierland koopt mensen om en de enige die is vastgezet is de Nederlandse vastgoedtycoon Rudy Stroink. De rest loopt nog vrij rond in Europa. En landen als Spanje, Italië en Ierland doen vrolijk mee. Als dat ene Europa al bestaat gaat het tijd worden dat de EU zich ook eens ernstige zorgen gaat maken of andere EU-landen wel ethisch verantwoordelijk bezig zijn. Maar dat is volgens Europa geen probleem. Nederland is het braafste jongetje van de klas en incasseert nog klappen ook.

Peter de Quaack, Vlissingen

STEM op brief 3

Of op een van de andere brieven:

Brief 2: Duidelijk waar prioriteiten liggen

POPULAIRE VIDEO'S