Nieuws/Buitenland
1148970208
Buitenland

Witte Huis bevestigt milde symptomen bij besmette Trump

Donald Trump op donderdag 1 oktober.

Donald Trump op donderdag 1 oktober.

WASHINGTON - De stafchef van het Witte Huis heeft vrijdag bevestigd dat de Amerikaanse president Donald Trump milde symptomen heeft van zijn besmetting met het coronavirus. „Hij blijft niet alleen vol goede moed, hij is ook energiek’, zei Mark Meadows.

Donald Trump op donderdag 1 oktober.

Donald Trump op donderdag 1 oktober.

Artsen houden Trump en zijn echtgenote Melania constant in de gaten. Volgens Meadows is Trump ondanks zijn ziekte "vastbesloten om heel hard te werken voor het Amerikaanse volk." Trump zit nu in quarantaine, maar onduidelijk is voor hoe lang. De president zal waarschijnlijk minstens tien dagen geen campagne voeren voor zijn herverkiezing, is de verwachting van topjournalist Chris Wallace, die eerder deze week het eerste debat tussen Trump en uitdager Joe Biden leidde.

Eerder vrijdag werd bekend dat de president en zijn echtgenote besmet zijn met het coronavirus. In een verklaring dankte Melania iedereen voor alle goede wensen die zij heeft gekregen. "Ik heb milde symptomen maar ik voel me over het geheel goed. Ik kijk uit naar een voorspoedig herstel", aldus de First Lady.