Nieuws/Binnenland
1149230291
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Maarten van Rossem had gelijk over 9/11 (maar niet over alles)’

Twintig jaar na 9/11 halen critici van de westerse invasies hun gelijk. In Afghanistan en Irak haalden de westerse mogendheden bakzeil. Maarten van Rossem, die dit falen voorzag, werd destijds om zijn kritiek verguisd. Hij was in de media zelfs enige tijd niet meer welkom. Toch had hij niet in alles gelijk, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk.

Verder in de podcast aandacht voor een nieuw boek over het gespleten Nederland. Auteur Sjoerd Beugelsdijk beschrijft de verschillende manieren waarop Nederlanders zich met hun land identificeren. Hij ziet twee groepen steeds verder uit elkaar drijven. En in de woke week: de Efteling wil de omstreden attractie Monsieur Cannibale niet afstaan als artefact aan een museum. ,,Stom”, vindt Duk. ,,Juist de omgang met deze attractie laat de veranderde kijk op ons koloniale verleden goed zien.”

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier hieronder, of natuurlijk via alle bekende podcastkanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop