Nieuws/Binnenland
1150066
Binnenland

Duo buiten levensgevaar

Twee studenten op intensive care na mogelijk drugsgebruik

TILBURG - UPDATE 16.35 uur - Twee Tilburgse studenten die vrijdagochtend vroeg in zorgwekkende toestand bewusteloos in een studentenhuis werden aangetroffen, zijn buiten levensgevaar. Dat laat de politie weten. Het duo had een gevaarlijke mix van alcohol en de drug GHB tot zich te hebben genomen, verklaarden zij zelf aan agenten nadat ze weer bij bewustzijn waren. Volgens de politie was het tweetal lange tijd 'out'.

De politie benadrukt het gevaar van GHB-gebruik. ,,Door het gebruik van GHB kun je out gaan, je verliest je bewustzijn. Uit deze slaap kun je niet wakker gemaakt worden. Bewustzijnsverlies (out gaan) is een gevaarlijke toestand. Als de persoon niet gewekt kan worden, moet altijd 112 gebeld worden", valt in een verklaring te lezen.

Buiten levensgevaar

Ze zijn inmiddels buiten levensgevaar. De politie dacht eerst dat de studenten in het uitgaansleven in de binnenstad mogelijk te veel of verkeerde drugs hadden gebruikt en was hiernaar een onderzoek begonnen. Er wordt nu verder geen onderzoek meer gedaan, zei de politie.

Bij de meldkamer kwam vrijdagochtend rond vijf uur een paniekmelding binnen vanuit het studentenhuis op de Oude Goirlseweg waar twee mannelijke studenten bewusteloos lagen. Ambulancepersoneel kon ze niet bij kennis brengen en ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn daar direct opgenomen op de intensive care.

’Niets gemerkt’

Buren van het studentenhuis aan de Oude Girleseweg waar de mannelijke studenten bewusteloos werden aangetroffen, zijn erg geschrokken. „We hebben niet eens gemerkt dat er vannacht iets is gebeurd”, vertelt een buurman aan De Telegraaf. „Sinds kort wonen er nieuwe studenten, waar we onlangs eigenlijk nooit last van hebben gehad.”

Een buurvrouw: „Ik zag vanochtend heel vroeg wel een ambulance, maar kon niet vermoeden dat twee van onze buren daarin werden weggebracht. Dit is verschrikkelijk.”