Nieuws/Binnenland
11508
Binnenland

Politie onderzoekt dood jongen langs spoor

MAASSLUIS - De politie onderzoekt de dood van de 20-jarige Chi Yin Luong, ook wel John of Johnny genoemd, uit Maassluis. Zijn lichaam werd vorige week maandagochtend langs het spoor nabij treinstation Maassluis-West gevonden. Hij is door hoofdletsel om het leven gekomen.

John was zondagavond 20 november even voor middernacht door zijn werkgever afgezet bij treinstation Den Haag CS. Hij reisde naar Schiedam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij om 00.37 uur in Schiedam Centrum overstapt op de trein richting Hoek van Holland Haven. Er zijn geen camera’s op station Maassluis-West, maar gewoonlijk stapte John daar uit.

Over de omstandigheden waaronder hij is overleden, is nog niets bekend. De politie sluit niets uit. Het team van twintig rechercheurs heeft in de nacht van zondag op maandag in de trein vanaf Schiedam-Centrum naar station Maassluis-West reizigers gesproken en flyers uitgedeeld. Het team hoopte zo meer informatie te krijgen, bijvoorbeeld of reizigers John hadden gezien. De flyeractie leverde drie tips op. Deze worden nader onderzocht.