Nieuws/Binnenland
1151238048
Binnenland

Zorgen om avondklok als ramadan begint

Utrecht - Minister Grapperhaus van Justitie gaat deze week in gesprek met religieuze organisaties over de avondklok. De naderende ramadan is reden tot zorg voor de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, die vreest dat moslims zich tijdens de vastenperiode niet aan de avondklok zullen houden.

Grapperhaus belooft daarom in gesprek te gaan met religieuze organisaties, zowel van islamitische als christelijke aard, over de avondklok en de andere coronabeperkingen. De ramadan en Pasen zijn onderwerpen die daarbij nadrukkelijk op tafel komen.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb sprak maandag zijn zorgen uit over de bereidheid van moslims om zich aan de avondklok te houden tijdens de ramadan, die half april begint. „Dat wordt wel een dingetje”, zei Aboutaleb maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad met andere burgemeesters. „Het vasten duurt in die tijd tot negen uur, half tien. Daarna hebben mensen de drang om hun familie te zien. Voor een miljoen mensen in Nederland wordt dat wel ingewikkeld natuurlijk.”

Ook het ingaan van de zomertijd komend weekend maakt het er voor handhavers niet makkelijker op, aldus de burgervader.