Nieuws/Binnenland
11515
Binnenland

Na vertrek Van Praag en telefonische bedreiging…

Janke zet toneelstuk Sepp Blatter door

Sepp Blatter is de laan uitgestuurd bij de FIFA.

Sepp Blatter is de laan uitgestuurd bij de FIFA.

Nog steeds is onduidelijk wie Janke Dekker vorige week telefonisch heeft bedreigd. De theaterproducent zegt geschrokken te zijn, maar zet haar plannen met toneelstuk FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer, gewoon door. „Het is een gekke wereld, maar als je de handel en wandel van de FIFA een beetje kent, is niets meer gek of vreemd…”

Sepp Blatter is de laan uitgestuurd bij de FIFA.

Sepp Blatter is de laan uitgestuurd bij de FIFA.

De schrik zit er nog steeds goed in. Janke Dekker (52) werd vorige week gebeld door een Franssprekend heerschap.

Voetbalkeizer

Janke: „De man vroeg om inzage van het script en eiste dat rond het toneelstuk FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer, géén publiciteit zou komen. De beller zei te spreken namens een direct betrokkene, waarop ik vroeg om zijn verzoek op papier te zetten. Tot op heden heb ik er nog niets van gehoord, dus de première gaat wat mij betreft op 16 januari gewoon door!”

Omdat Janke het in eerste instantie niet vertrouwde besloot ze, na overleg met een jurist, om de perspresentatie van de voorstelling te verplaatsen.

Die vindt nu aanstaande maandag plaats. Hoewel het aanvankelijk nogal serieus klinkt en misschien wel chantage op de loer ligt, wordt er ook getwijfeld. Het zou immers ook zomaar eens om een grap kunnen gaan. De grote vraag is en blijft: wie pleegde dat bizarre telefoontje?

Sepp Blatter zelf was het in ieder geval niet. Mogelijk iemand die hij opdracht heeft gegeven. Janke tast volledig in het duister maar laat zich er vooralsnog niet al te veel door afleiden.

Dat deed ze ook niet toen in mei van dit jaar haar kompaan Michael van Praag zich terugtrok uit het productiehuis.

Omstreden

Willem Ruis, de show van zijn leven, Garland & Minnelli en Dansen met de vijand…het zijn enkele theatervoorstellingen die de afgelopen jaren te zien waren in de vaderlandse theaters. Ze werden geproduceerd door Janke Dekker Producties.

Michael van Praag was sinds 2011 verantwoordelijk voor het zakelijke deel van dit productiehuis, waarbij naamgeefster Janke Dekker het artistieke deel voor haar rekening nam.

Maar die tijd is voorbij, want Michael beëindigde samenwerking met Janke na rumoer over de voorstelling over de omstreden president van de FIFA.

Michael zei daar eerder over: „Vanaf het moment dat wij die productie aankondigden, heb ik in mijn hoedanigheid van voorzitter van de KNVB, maar vooral die van vicepresident van de Europese overkoepelende organisatie, UEFA, veel vragen op mij afgevuurd gekregen. Ik begrijp die vragen, maar ik wil niet dat een artistiek product wordt overschaduwd door een voortdurende discussie over mijn rol in het geheel. Het is een besluit dat ik, met pijn in mijn hart, heb genomen!”