Nieuws/Buitenland
1153331790
Buitenland

Nederlander 16 jaar in Deense cel wegens drugshandel

Archiefbeeld

Archiefbeeld

VIBORG - Een Nederlander is in Denemarken veroordeeld tot 16 jaar cel wegens grootschalige drugshandel. De rechter in de stad Viborg, die uitspraak deed via een videoverbinding uit oogpunt van veiligheid in de coronacrisis, sprak van een van de grootste drugszaken in de Deense geschiedenis.

Archiefbeeld

Archiefbeeld

Dat melden media in het land. De 31-jarige Rustam G. wordt met vijf anderen verdacht van de smokkel van grote partijen cocaïne vanuit Nederland naar Denemarken. Tijdens meerdere transporten tussen oktober 2017 en juni 2018 zou er door drugsrunners bijna 100 kilo zijn vervoerd. De rechter oordeelde dat er voldoende bewijs was en veroordeelde de criminelen tot een lange gevangenisstraf. Ze zijn wel in beroep gegaan.

De verdachten bleven deze week in detentie tijdens het proces, maar konden de ontwikkelingen, net als hun advocaten, via de livestream wel volgen. De Nederlander woont in het Deense Silkeborg. De drugsrunners kregen straffen tussen de negen en dertien jaar. De rechtbank sprak van een ‘zeldzaam grote zaak’.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd