Nieuws/Binnenland

Slob: geld doorsluizen naar privéschool mag niet

Arie Slob.

Arie Slob.

ANP

DEN HAAG - Reguliere middelbare scholen mogen geen geld doorsluizen naar particuliere scholen. Een woordvoerster van minister Arie Slob (Onderwijs) heeft dat zaterdag gezegd naar aanleiding van een bericht in het AD dat scholen leerlingen die veel zorg nodig hebben op particuliere scholen plaatsen.

Arie Slob.

Arie Slob.

ANP

Volgens deze krant sturen scholen leerlingen die ze zelf niet kunnen helpen naar privé-instellingen en betalen ze ook de rekening daarvan. Uit onderzoek van het KRO/NCRV-programma De Monitor, dat zondagavond wordt uitgezonden, blijkt dat in het hele land kinderen via de scholen of samenwerkingsverbanden naar particuliere instituten worden doorgezonden.

Volgens de woordvoerster van Slob is deze constructie in strijd met de wet. Omdat in De Monitor en het AD geen namen van scholen worden genoemd, is het moeilijk er onderzoek naar te doen, voegt ze er aan toe. Wel wordt gewerkt aan een wet die samenwerkingsverbanden de mogelijkheid moet bieden ’complexe’ leerlingen tijdelijk op een particuliere school te plaatsen. Voorwaarde wordt dan dat de reguliere school de leerling vervolgens weer terugneemt.

Lees meer over