Nieuws/Binnenland
1154830272
Binnenland

’Gebrek aan brandstof dreigde door storm’

EasyJet-vlucht haalt Schiphol niet

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Schiphol - Een toestel van prijsvechter EasyJet moest dinsdagavond op een vlucht van Venetië naar Amsterdam een voorzorgslanding maken op Rotterdam Airport, omdat er door storm brandstoftekort dreigde te ontstaan.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De captain besloot niet te wachten op mogelijke vertragingen bij het landen op Schiphol, zodat voor alle zekerheid in Rotterdam naar de grond is gegaan. Er is geen noodoproep aan vooraf gegaan.

Omdat het vliegveld daar inmiddels was gesloten, moesten de passagiers op eigen gelegenheid (met taxi of trein) naar Amsterdam reizen. Er waren geen bussen voor dit vervangend vervoer beschikbaar. „Die kosten worden door EasyJet vergoed”, aldus een woordvoerster.

Bijtanken

Passagier Nico de Groot uit Zaandam is er niet gerust op. „Het leek op een onveilige situatie. Ons werd in de cabine door de bemanning verteld dat er bijgetankt moest worden in Rotterdam. Dat kwam op ons wat vreemd over. Je moet toch genoeg reserve-kerosine aan boord hebben voor onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer en uitwijkprocedures?”

Volgens EasyJet betekende de storm boven Schiphol dat het vliegtuig wellicht langere tijd zou moeten rondcirkelen in de lucht met hevige turbulentie, alvorens toestemming te krijgen om te landen.