Nieuws/Binnenland
1155699
Binnenland

Nederlander vertrapt door olifant

Livingstone - Een 64-jarige Nederlander is zaterdagmiddag overleden nadat hij werd aangevallen door een olifant in de buurt van zijn lodge in Zambia. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een Nederlander is omgekomen ’na een aanval van een dier’.

Naast de Nederlandse man zou ook een 57-jarige Belgische vrouw om het leven zijn gekomen. Het stel was in de omgeving van Maramba River lodge in Livingstone op excursie. Vermoedelijk raakte het dier geïrriteerd toen de vrouw te dichtbij kwam om foto’s te maken.

Familie van de omgekomen Nederlander zegt tegen het ANP dat dit niet klopt. De slachtoffers waren geen foto's aan het maken maar stonden op ruime afstand naar langskomende olifanten te kijken toen plots een van de dieren naar hen toe kwam en hen vertrapte, aldus een familielid.

Zware verwondingen

De krant Lusaka Times meldt dat politieagenten de dode man en vrouw aantroffen met diverse zware verwondingen. Omdat nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht, is de identiteit van de slachtoffers nog niet vrijgegeven. Hun lichamen zijn voor onderzoek overgebracht naar het mortuarium van een ziekenhuis in Livingstone.

Olifanten trekken steeds vaker naar het Mosi-o-tunya National Park waar de twee slachtoffers verbleven. De autoriteiten in het zuidelijk Centraal-Afrikaanse land waarschuwen toeristen dat het gevaarlijk is om olifanten van dichtbij te benaderen. Vorige week vertrapte een andere olifant in hetzelfde gebied een beveiliger.