Nieuws/Buitenland
115628546
Buitenland

Trump na inval: ’FBI heeft mijn paspoorten gestolen’

PALM BEACH - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt dat de FBI zijn paspoorten heeft „gestolen” bij de veelbesproken inval in zijn resort Mar-a-Lago in de staat Florida. De recherchedienst doorzocht Trumps huis in een onderzoek naar verdwenen, geheime documenten uit het Witte Huis.

Over de inval van vorige week schrijft Trump op zijn socialemediaplatform The Truth Social dat drie paspoorten, waarvan één verlopen, zijn meegenomen. „Samen met al het andere.” De voormalige president, die begin 2021 werd opgevolgd door Joe Biden, spreekt van „een aanval op een politieke tegenstander op een niveau dat nog nooit eerder in ons land is gezien.”

De inval volgde na vermoedens dat Trump mogelijk de Spionagewet en andere wetten heeft overtreden door vertrouwelijke documenten mee te nemen bij zijn vertrek uit het Witte Huis. Hij verloor de verkiezingen van Joe Biden in 2020; de Republikein heeft nog altijd niet uitgesloten over twee jaar weer een gooi te doen naar het presidentschap.

Trump-supporters in New Jersey tonen hun steun aan de oud-president na een inval van de FBI op zijn golfresort Mar-a-Lago (FL).

Trump-supporters in New Jersey tonen hun steun aan de oud-president na een inval van de FBI op zijn golfresort Mar-a-Lago (FL).

Een rechtbank in de staat Florida publiceerde vrijdag het huiszoekingsbevel en een lijst van in beslag genomen voorwerpen. Op de lijst staan onder meer ’top secret’ documenten en verschillende dozen. Paspoorten worden niet expliciet vermeld.