Nieuws/Binnenland
115674
Binnenland

Pony te water door wegpiraat

Carmella in het water.

Carmella in het water.

SPIJKERBOOR - Een pony is zondag in het water beland in het Noord-Hollandse Spijkerboor omdat een zwarte bus met lege kar hard langs het dier was gereden. Hier schrok de pony zo van dat deze met kar en al in het water belandde.

Carmella in het water.

Carmella in het water.

De twee mannen die pony Carmella aan het mennen waren in een weiland aan de Westdijk konden, mede door snel ingrijpen van drie ooggetuigen, de pony redden. Zo werd haar hoofd boven water gehouden terwijl de kar waar Carmella aan vast was gemaakt uit het water werd gehaald. „Anders was deze zeker verdronken”, aldus Reece Fokker die het voorval beschrijft op haar Facebookpagina.

Carmella maakt het naar omstandigheden goed. Ze is nagekeken door een dierenarts die constateerde dat het dier in shock was. Ook heeft de pony verwondingen aan haar benen. Door goede medicatie moet Carmella snel weer hersteld zijn.

Gezocht

De betrokkenen en de politie zijn op zoek naar de bestuurder van de zwarte bus. Het is een man met bril die gezien moet hebben dat de pony in het water belandde toen hij hard langsreed.