Nieuws/Binnenland
1158358
Binnenland

Bevestigd: dode wolf is jong mannetje

De wolf wordt momenteel onderzocht.

De wolf wordt momenteel onderzocht.

KLOOSTERHAAR - De wolf die vanochtend is doodgereden in Overijssel, is een jongvolwassen mannetje van ongeveer drie jaar. Het dier zou volgens omstanders voor de wielen van een taxi zijn gekomen. „Hij was op slag dood.”

De wolf wordt momenteel onderzocht.

De wolf wordt momenteel onderzocht.

Hugh Jansman van de Wageningen Universiteit deed onderzoek. ,,Aan de verwondingen te zien was de wolf waarschijnlijk op slag dood”, zegt Jansman tegen Tubantia. „Gelukkig maar.” Ook bevestigt Jansman dat het om een aanrijding gaat. „We onderzoeken dat omdat het ook kan zijn dat iemand de wolf langs de weg legt om zo een illegale handeling te verbloemen.’’

Volgens Leo Linnartz van Wolven in Nederland loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. „Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe.”

De wolf komt waarschijnlijk uit Duitsland, aangezien de plek van het ongeval slechts enkele kilometers van de Duitse grens ligt. „Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio Niedersachsen, waar veel roedels leven”, aldus Leo Linnartz tegen RTV Oost.