Nieuws/Buitenland
1158407541
Buitenland

Honkbal raakt peuter, meisje loopt permanente hersenbeschadiging op

HOUSTON - Een tweejarig meisje dat tijdens de wedstrijd van de Chicago Clubs tegen de Houston Astros keihard een honkbal tegen haar hoofd geslagen kreeg, heeft daar een permanente hersenbeschadiging aan overgehouden. Dat heeft de advocaat van de familie van de peuter bekendgemaakt.

Het incident gebeurde in mei vorig jaar. Albert Amora sloeg met zo’n 160 kilometer per uur een bal die het publiek in ging. Het meisje werd keihard getroffen.

„Het meisje zal last houden van toevallen en gebruikt medicatie, misschien wel voor de rest van haar leven”, zo vertelt advocaat Richard Mithoff aan de Houston Chronicle. Volgens doktoren zijn de symptomen vergelijkbaar met een beroerte.

„Ze kan zo goed en zo kwaad toch haar leven leiden zoals een meisje van haar leeftijd zou doen, maar haar ouders moeten extreem waakzaam zijn. Ze heeft fantastische ouders en ze ontvangt fantastische zorg.”

Almora barstte na zijn geslagen bal in huilen uit. Hij werd overmand door schuldgevoel, zo vertelde hij destijds aan verslaggevers. „Als vader van twee zoons zou ik het liefst een net om het veld laten hangen. Het spijt me zo.”