Nieuws/Opmerkelijk
1158691
Opmerkelijk

Zwerfkat verdacht van poging tot moord bejaarde

Niet de kat en de bejaarde uit het verhaal.

Niet de kat en de bejaarde uit het verhaal.

KUMAMOTO - Een merkwaardig politieonderzoek in Japan: een zwerfkat is daar hoofdverdachte van een moordpoging op een bejaarde vrouw.

Niet de kat en de bejaarde uit het verhaal.

Niet de kat en de bejaarde uit het verhaal.

Mayuko Matsumoto (82) werd vorige week maandag halfdood aangetroffen door haar dochter. De vrouw bleek toegetakeld te zijn in haar gezicht, haar gelaat was dan ook bedekt met bloed, afkomstig van twintig snijwonden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel, meldt lokale zender RKK.

„Toen we haar vonden, zat haar hele gezicht onder het bloed. Ik had geen idee hoe het was gebeurd”, aldus haar dochter. Ondanks de stabiele situatie van de bejaarde vrouw, is ze nog niet in staat om te praten over het incident.

Nagel

De feiten waren voor de politie ernstig genoeg om een moordonderzoek in te stellen. De speurders vonden geen enkele aanwijzing dat iemand het huis van mevrouw Matsumoto zou zijn binnengedrongen. Totdat bleek dat de wonden waren toegebracht door een kat of poes.

Toen ging de aandacht van de recherche ineens uit naar de zwerfkatten rond Matsumoto’s huis. „De politie onderzoekt het bloed dat onder een nagel van een van de katten is gehaald. Die zou het slachtoffer aangevallen kunnen hebben”, meldt de Japanse omroep.