Nieuws/Buitenland
1159009152
Buitenland

Alle passagiers Diamond Princess getest op coronavirus

TOKIO - Alle passagiers op het cruiseschip Diamond Princess bij Japan zijn getest op het nieuwe coronavirus. De uitslag volgt in de loop van deze week. Degenen die niet besmet blijken te zijn, mogen volgens de Japanse regering deze week het schip verlaten.

Op het cruiseschip zitten volgens omroep NHK nog zo’n 3200 mensen in quarantaine. Meer dan vierhonderd opvarenden hebben het virus. In de laatste 48 uur zouden 169 nieuwe gevallen aan het licht zijn gekome.

Minister Katsunobu Kato (Volksgezondheid) zei dat testresultaten van andere passagiers woensdag bekend moeten zijn.

Degenen zonder gezondheidsproblemen kunnen volgens de minister vanaf woensdag ook het schip verlaten. Dat proces duurt naar verwachting twee tot drie dagen. Passagiers die persoonlijk contact hebben gehad met iemand die het virus heeft, moeten wel langer in quarantaine.

Sommige landen hebben al aangekondigd hun burgers op het schip te repatriëren. De Verenigde Staten haalden zondag al meer dan driehonderd mensen op. Tijdens die evacuatie bleek dat veertien mensen besmet waren met het virus. Zij mochten toch mee en zullen in hun thuisland worden behandeld.