Nieuws/Opmerkelijk

Struikelpartij in supermarkt levert man 7,5 miljoen dollar op

AFP

MONTGOMERY - Een valpartij in een supermarkt in Amerika leverde Henry Walker naast een verbrijzelde heup nog wat op: 7,5 miljoen dollar om precies te zijn.

AFP

De man probeerde in 2015 een watermeloen uit het schap te halen, toen hij met zijn voet bleef haken achter een houten pallet, die onder het schap geschoven was. De 59-jarige Walker struikelde en verbrijzelde dus zijn heup daarbij.

Een jury in Alabama heeft besloten dat dat hij 7,5 miljoen dollar aan compensatiegeld krijgt. „Je verwacht niet dat je met twee benen een supermarkt inloopt en er vervolgens op een stretcher wordt uitgedragen”, aldus advocaat Shaun O’hara. Het verwoestte dan ook het leven van Walker. Hij moet tegenwoordig met een rollator lopen, weet Fox News.

Nalatigheid

Oorlogsveteraan Walker klaagde Walmart aan voor nalatigheid. Het zou ook niet voor het eerst geweest zijn dat iemand struikelde over de pallet. „Dit is een geweldig oordeel voor de samenleving, want ik denk dat de jury er ook voor wil pleiten dat de supermarkt een veilig omgeving is voor klanten”, zei een andere advocaat van de 59-jarige man.

Walmart is in beroep gegaan. De keten noemt de bedragen ’excessief’.

Lees meer over