Nieuws
1159774
Nieuws

WhatsApp heeft geen interesse in BlackBerry 10

De makers van de populaire chatdienst WhatsApp laten voorlopig het nieuwste besturingssysteem van RIM, BlackBerry 10, links liggen. Dat heeft een van de ontwikkelaars van de dienst tegenover CrackBerry.com laten weten.

Hiermee begint BB10 al op achterstand, omdat WhatsApp door veel gebruikers wordt gezien als een cruciale applicatie. Het gebrek aan deze app maakt het nieuwe systeem, dat op 30 januari uit moet komen, meteen al een stuk minder aantrekkelijk voor consumenten. Overigens hebben andere grote online diensten als Facebook, Twitter en LinkedIn wel bevestigd met een BB10-app bezig te zijn.

RIM heeft zelf ook een chatapp, BlackBerry Messenger. Deze werkt echter alleen op telefoons van het bedrijf zelf. Ooit was dat reden voor klanten om juist een BlackBerry aan te schaffen, maar sinds de komst van WhatsApp geldt dat ook niet meer.

Het bedrijf heeft de laatste jaren flink aan marktaandeel moeten inleveren en zet nu alles op alles om van BB10 een succes te maken. Of dat gaat lukken, wordt volgend jaar duidelijk.