Nieuws
1159847
Nieuws

Gangnam Style haalt miljard views

Het is zover: de clip Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse popster PSY heeft op YouTube als eerste video aller tijden de magische grens van één miljard views overschreden.

Gangnam Style was al de best bekeken clip uit de geschiedenis van het videokanaal. Eind november verbrak PSY met zijn aanstekelijke liedje en dito dansje het oude record, dat op naam stond van puberster Justin Bieber met zijn videoclip van het nummer Baby. Om de mijlpaal te vieren heeft YouTube naast de teller met views een animatie van een dansende PSY geplaatst.

De miljard views gelden alleen voor de officiële clip van Gangnam Style, die sinds juli online staat. De afgelopen maanden zijn ontelbaar veel fanvideo’s, persiflages en variaties op YouTube geplaatst. Gecombineerd zijn die video’s waarschijnlijk al meer dan twee miljard keer bekeken.

Zelf is PSY, wiens echte naam Park Jae-sang luidt, zijn creatie overigens al lang meer dan zat. "Ik word er soms helemaal moe en gestoord van dat ik iedereen dat dansje moet leren, gemiddeld zo'n 50 keer per stad, per land", klaagde hij onlangs. Maar medelijden hoeven we niet te hebben met de Zuid-Koreaan. Het megasucces van de video leverde hem naar schatting al 8 miljoen euro op.