Nieuws
1159882
Nieuws

Trent Reznor komt met muziekdienst

Nine Inch Nails-frontman Trent Reznor brengt niet alleen muziek uit, hij wil het ook zelf online aan gaan bieden. Reznor is bezig met het opzetten van een streaming muziekdienst. Hij doet dit in samenwerking met koptelefoonproducent Beats.

Het concept achter de dienst is het ontdekken van nieuwe muziek, zo laat Reznor weten tegenover The New Yorker. Daisy, zoals de voorlopige naam luidt, maakt gebruik van algoritmes om te zien waar de gebruiker allemaal naar luistert en baseert op basis van deze informatie suggesties. Daarnaast zullen bepaalde mensen - volgens de oprichter echte muziekkenners - albums of artiesten aanraden.

Reznor vindt Daisy vergelijkbaar met een "eigen gids in een platenzaak die weet wat je leuk vindt, maar je ook een pad op kan sturen waar je normaal niet was langs gegaan."

De dienst moet volgend jaar beschikbaar zijn, al is een concrete datum niet genoemd.

Daisy zal de concurrentie aangaan met ondermeer Spotify. Deze dienst toonde eerder deze maand nog nieuwe functies die het ontdekken van nieuwe muziek - de kern van Reznors nieuwe dienst - makkelijker moeten maken.