Nieuws/Binnenland
1159969
Binnenland

’Ik zou zijn piemel eraf snijden’

Aangifte om schokkend antihomofilmpje

„Wat zou je doen als je zoon gewoon homo is?”

„Wat zou je doen als je zoon gewoon homo is?”

Hoofddorp - De fractie van Forza Haarlemmermeer doet aangifte naar aanleiding van een schokkende YouTube-video, waarin homo’s grof worden beledigd. Vloggers van het onbekende kanaal BeterBekendTV gingen in Hoofddorp de straat op om te vragen hoe mensen zouden reageren als hun zoon homoseksueel blijkt te zijn. Sommige antwoorden zijn zo schokkend, dat de lokale politieke partij zich genoodzaakt ziet aangifte te doen. „Dit is haatzaaien en oproepen tot geweld tegen homo’s.”

„Wat zou je doen als je zoon gewoon homo is?”

„Wat zou je doen als je zoon gewoon homo is?”

„Ik zou hem eruit sturen. Ga weg uit mijn huis, man”, zegt een slecht Nederlands sprekende jongeman die zich ’Rapper Hoofddorp’ noemt. De presentator geeft hem deels gelijk, maar voegt er wel aan toe: „Ik zou hem misschien wel houden, omdat het mijn zoon is.”

’Zou hem ophangen’

Andere geïnterviewden zijn een stuk grover in hun antwoorden. „Ik zou hem doodmaken”, begint een Marokkaans-Nederlandse jongeman in campingsmoking, die zichzelf ’Bolle’ noemt.

Hij vindt het wel een moeilijke vraag, geeft hij daarna aan. „Ik weet het echt niet”, zegt hij twijfelend, om er later toch aan toe te voegen: „Ik zou hem denk ik wel ophangen, ouwe. Ik zou zijn piemel eraf snijden zodat hij geen homo meer kan zijn”, besluit hij lachend. Dit tot grote hilariteit van de andere presentator, die bijna omvalt van het lachen.

’Moeder slaan’

Een jongen op de scooter van een lokale pizzeria reageert agressief: „Ik zou zijn k****rmoeder de k****r inslaan.” Ook zijn zoon zou hij een paar rake klappen geven, zegt hij met gebruik van meer scheldwoorden. Wederom lacht de presentator zich rot.

Aangifte

Paul Meijer van de lokale partij Forza Haarlemmermeer laat aan De Telegraaf weten aangifte te doen, zowel tegen de jongens die aan het woord komen, als tegen de makers van de vlog. „Dit is haatzaaien en oproepen tot geweld tegen homo’s”, vindt de partij, die bovendien eist dat de politie hiertegen optreedt.

Ook zou de lokale politiek de vlog publiekelijk moeten veroordelen en gericht de homohaat onder islamitische jongeren moeten aanpakken, aldus Forza. Daarom gaat de partij vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Bekijk hier de complete video.