Nieuws/Buitenland
1159993
Buitenland

Miss moet Donald Trump miljoenenboete betalen

Voormalig Miss Pennsylvania Sheena Monnin is tot een boete van omgerekend 3,8 miljoen euro veroordeeld vanwege haar opmerkingen over vermeende corruptie bij de Miss USA verkiezing. De 27-jarige schone moet het geld betalen aan miljardair Donald Trump, wiens bedrijf de wedstrijd organiseert.

Monnin haalde afgelopen zomer de wereldpers met haar beschuldiging dat de verkiezing doorgestoken kaart is. Volgens haar is het evenement een grote poppenkast en staat de winnaar van tevoren vast. Ze leverde woedend haar titel van Miss Pennsylvania in en verscheen onder meer in het veelbekeken NBC-programma de Today show waar ze de aantijging herhaalde. Trump gaf haar aanvankelijk nog de kans om alles terug te nemen, maar toen ze dat weigerde begon hij een rechtszaak.

De rechter oordeelde dat Monnin geen enkel bewijs heeft voor haar claim. Bovendien heeft ze de organisatie met haar opmerking aantoonbaar schade berokkend. Door alle commotie ging een potentieel sponsorcontract ter waarde van 5 miljoen dollar niet door. Monnin moet de schade nu uit eigen zak vergoeden.