Nieuws/Binnenland
1160091
Binnenland

Topman Amarantis dreigt met rechtsgang

Bert Molenkamp, voormalig topman van Amarantis, vindt het uitgelekte conceptrapport over de verstrekkende financiële problemen bij de onderwijskolos vooral vervelend voor zijn eigen reputatie. Molenkamp overweegt daarom juridische stappen tegen de commissie die het onderzoek uitvoerde.

Dat zegt hij tegen Het Parool. Molenkamp neemt het de commissie zeer kwalijk dat ze in het conceptrapport heeft geschreven dat oud-bestuurders en adviseurs zich schuldig maakten aan belangenverstrengeling, zelfverrijking en misbruik van de regeling van leaseauto's. "Dat is onwaarschijnlijk schadelijk voor mijn integreteit", zo klaagt hij. "Googel mijn naam en u weet hoe laat het is."

Ook verweert de voormalig topman zich in Het Parool tegen enkele beschuldigingen. Over de koop van de leegstaande villa van ROC ASA, zegt hij: "Daar heb ik gewoon de prijs voor betaald die door een onafhankelijke makelaar was vastgesteld. Niets bijzonders''. Ook zegt Molenkamp zich niet te herkennen in het verwijt van minister Jet Bussemaker van Onderwijs over een 'gebrekkig moreel kompas'.