Nieuws/Binnenland
1160387
Binnenland

Wildplasser slaat vrouw tanden uit mond

Een inwoonster van Delft is zwaargewond geraakt door een agressieve wildplasser. De vrouw sprak de man aan op zijn gedrag toen ze zag dat hij tegen de gevel van haar buren stond te plassen. Het gevolg: een paar tanden minder.

De mishandeling gebeurde in de nacht van 8 op 9 december. De politie heeft deze week beveiligingsbeelden vrijgegeven van de dader, omdat hij nog steeds vrij rondloopt.

De vrouw kwam de bewuste nacht thuis na een avondje stappen. Als ze de wildplasser aanspreekt op diens gedrag, grijpt de man haar handtas en gaat ervandoor. De vrouw zet de achtervolging in en op de hoek van de Koornmarkt en de Nickersteeg komt het tot een worsteling. Daarbij deelt de wildplasser enkele keiharde klappen en trappen uit voordat hij weet te ontsnappen. De vrouw blijft gewond achter. Er zijn plukken haar uit haar hoofd getrokken en ze mist een paar tanden.

De politie hoopt dat mensen de man op de foto herkennen. Het gaat om een blanke man van rond de 35 jaar met kort blond haar. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en droeg in de nacht van de mishandeling een lichtkleurige broek en een blauwe jas. Uit de camerabeelden blijkt dat twee getuigen hem  mogelijk zijn gepasseerd op de Koornmarkt. De politie komt graag in contact met hen.