Nieuws/Binnenland
1160644
Binnenland

VVD-bestuur praat nog eens met Weekers

Het hoofdbestuur van de VVD gaat nog eens praten met staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de reclamezuil die hij tijdens de verkiezingscampagne liet plaatsen in Limburg. De zuil was gefinancierd door de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey, die later moest opstappen wegens belangenverstrengeling. Donderdag voelde de Tweede Kamer Weekers aan de tand over de kwestie. Ze nam uiteindelijk genoegen met de uitleg en excuses van de staatssecretaris.

Het VVD-bestuur wil met Weekers praten over de interne sponsorcode die de partij hanteert voor kandidaten bij Kamerverkiezingen. Mogelijk dient die aangepast te worden. De code bepaalt onder meer dat sponsorcontracten vanaf 4537,80 euro aan het hoofdbestuur voorgelegd moeten worden.

Volgens een woordvoerster van de VVD gaat het om een informatief gesprek van het hoofdbestuur met Weekers. Het is niet zo dat hij op het matje wordt geroepen, zei ze vrijdag.

Het Kamerdebat met Weekers ging vooral over de vraag of Van Rey gunsten van Weekers heeft gekregen in ruil voor zijn sponsoring. Volgens de staatssecretaris was daarvan geen sprake.