Nieuws/Opmerkelijk
1160646284
Opmerkelijk

Opmerkelijke bewijsvoering in rechtbank

Bewaker cel in na beschrijving geslachtsdeel

NEW YORK - Een voormalige cipier uit New York is veroordeeld tot 25 jaar cel voor seksueel misbruik van vrouwelijke gevangenen. Hij werd mede op basis van opvallend fotomateriaal veroordeeld.

Vier vrouwen durfden zich uit te spreken. Zij waren allen als gevangene gedwongen om Eugenio Perez oraal te bevredigen. De 49-jarige cipier draait nu de bak in omdat de vier vrouwen allen een zeer gedetailleerde beschrijving van zijn geslachtsdeel hebben gegeven, schrijft de New York Post, als onderdeel van de bewijsvoering.

De vrouwen spraken onder meer over een een ’grote penis’ die ’krom was als een haak’ en niet besneden was, meldden de slachtoffers, met daarnaast nog andere details. De jury moest vervolgens foto’s van de penis bekijken. Die gelijkenissen hebben bijgedragen aan het schuldig verklaren van Perez.

Perez smeekte nog om vergeving. De jury gaf hem geen levenslang, zoals had gekund, maar vond een flinke straf gepast. „Deze vrouwen zijn kwetsbaar en meneer Perez vertelde ze meerdere keren: ’Meld dit niet, en als je dat doet, zal niemand je geloven’”, vertelde de jury als motivatie.