Nieuws/Binnenland
1160981
Binnenland

PVV: Weekers heeft dom gehandeld

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) heeft „onhandig gehandeld” door eerst te ontkennen dat hij in de verkiezingscampagne een reclamebord heeft laten financieren door de omstreden Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (ook VVD), maar dat vervolgens alsnog toe te geven. Tweede Kamerlid Roland van Vliet van de PVV heeft dat donderdag gezegd in een debat met Weekers en premier Mark Rutte. Volgens Van Vliet is het „logisch” dat mensen hierdoor zijn gaan denken dat Van Rey gunsten heeft ontvangen in ruil voor zijn sponsoring.

Weekers is volgens Van Vliet „dom” geweest. „Zijn politieke kompas heeft hem in de steek gelaten.” Van Vliet heeft zich dan ook gestoord aan de kwalificatie „complotdenken”, die Weekers voor de affaire heeft gebruikt.

Van Vliet zei verder dat Rutte „een grote beoordelingsfout “ heeft gemaakt bij de benoeming van PvdA-staatssecretaris Co Verdaas (Economische Zaken). Die moest al snel weer aftreden door gesjoemel met declaraties in zijn vorige functie van Gelders gedeputeerde.