Nieuws
1161097
Nieuws

Wüst: Liever eerste op EK en WK

Ireen Wüst maakte zondagavond een diepe buiging voor Jorien ter Mors, de debutante die in Thialf met overmacht het NK allround won. „Het was voor mij een goed weekeinde en ik noteerde prima tijden. Er was alleen één iemand die een klasse apart was”, sprak ze lovend over de 23-jarige shorttrackster.

Critici zeiden na afloop dat de zege van een shorttrackster beschamend is voor de 'langebaners', maar daar was Wüst het pertinent mee oneens. „Het is niet zo dat zij aan het lanterfanten is en om 2 uur 's nachts lazerus uit de kroeg komt. Zij is een supertalent die allebei de disciplines aan kan. Wij hoeven ons daarom echt niet te schamen dat zij hier wint. Daarnaast traint zij ook drie keer in de week op de langebaan, dus het ligt allemaal iets anders.”

De kopvrouw van TVM keek met het zilver om haar nek tevreden terug op het toernooi. Nadat ze in het voorseizoen was teruggeworpen door ziekte, toonde ze aan weer op haar oude niveau terug te komen. Alleen in de slotfases van de races liet ze nog net iets te veel tijd liggen. „Maar dat is ook logisch. Ik heb die 'tempo-hardheid' nodig en die doe je alleen op in races. Ach, ik word liever nu derde en op de EK en WK eerste, dan andersom.”