Nieuws
1161108
Nieuws

Taylor wijt uitbarsting aan griep

Phil Taylor was na de halve finale van het WK darts woedend toen opponent Raymond van Barneveld hem niet snel genoeg feliciteerde. De Engelse darter wijt zijn uitbarsting aan een griepje. "Ik stond met koorts op het podium en voelde me niet lekker."

Volgens Taylor viel het allemaal wel mee wat hij Van Barneveld toebeet. "Het ging nergens om, we wilden die wedstrijd alleen allebei niet verliezen. Dan lopen de gemoederen soms hoog op. Na de pauze, toen ik net daarvoor twee wedstrijdpijlen had gemist, kwam Van Barneveld briljant terug. Dat heb ik hem ook na afloop verteld. Ik zei: 'Ik ben jouw de grootste fan. We gaan onze relatie nu niet kapot maken om zoiets onbenulligs.' Dus voor mij is het nu klaar."

Koorts Taylor

Taylor geeft toe dat hij 'm wel even kneep toen Van Barneveld steeds dichterbij kwam. "Het publiek ging achter hem staan. Zij wilden graag een tweede Michael van Gerwen - James Wade duel. En ik voelde me steeds beroerder. Ik had het koud, maar zweette me kapot en trilde over mijn hele lichaam. Met energiesnoepjes probeerde ik bij de les te blijven. Vandaag ga ik maar even langs de dokter voor antibiotica. En ik ga de hele dag in bed liggen. Dan hoop ik weer fit te zijn voor de finale."