Nieuws/Binnenland
1161408437
Binnenland

Motorrijder die tankshop binnenreed overleden

HUISSEN - De motorrijder uit Huissen die dinsdagochtend de shop van een tankstation langs de snelweg A325 (Arnhem - Nijmegen) binnenreed, is dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie woensdag weten.

De man was ook de bewoner van een huis aan de Nijverheidsstraat in Huissen, dat rond de tijd van het ongeluk in brand stond. Omdat de motorrijder is overleden, is het strafrechtelijke onderzoek naar wat er dinsdag is gebeurd gestaakt, aldus een woordvoerster van de politie.

Brandweer en politiemensen die naar de brand in Huissen gingen, troffen in het pand diverse ontstekingsmechanismen aan. De situatie was zo gevaarlijk, dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Die was uren aan het werk om de woning veilig te maken. Omwonenden moesten hun huis uit en de buurt werd afgezet.

De politie gaat wel verder met het onderzoek naar de achtergronden van de brand en het ongeluk, maar heeft geen verdachte meer op het oog. Mocht blijken dat de ontstekingsmechanismen in het huis door een ander dan de bewoner waren aangebracht dan verandert dat de zaak weer, aldus de woordvoerster.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo